A levett lendkerék visszaszerelése előtt ki kell cserélni a favi főtengely végénél lévő perselyt egy golyós csapágyra. A persely kioperálására több lehetőség is ismert. Az egyik a Prof. Dr. Trebron által korábban már sikeresen alkalmazott módszer: Rá kell pöttyenteni (ehhez heggelőapparát szükségeltetik) egy nagy anyát a perselyre, aztán abba egy nagy csavart bele, és az már ki is húzza.
A másik ismert módszer a skoda110r.cz-n publikált mód, egy befeszített anyacsavarral. Ez utóbbit megpróbáltuk, de néhány csavar tönkretétele után újítottunk. Édesapám egy akkora anyát, ami már jócskán nem fért be a lukon, olyan módon köszörült le, hogy a hatlapfej közül két szemköztit lekerekített, de a csavartengelyre merőleges tengely körüli ívre. Egy ilyen anya szépen becsusszan a lukon, aztán már csak bent kell 90 fokot elfordítani, hogy az apacsavar belekaphasson. Ezzel a megoldással nem kell ferdén befeszítgetéssel foglalkozni, vagyis sokkal könnyebb a kihajtás.
A lendkerék négy felfogató csavarjának van egy biztosító lemeze, aminek a közepén a luk olyan nagy, hogy a kitermelt persely helyére beteendő csapágy simán kifér rajta. A régebbi (nem favi) lendkerekek hasonló biztosítólemezén kisebb ez a lyuk. Vettem tehát olyat, amin viszont a felfogató négy csavar körosztása más. Megoldás itt is a reszelő volt.

tovább >>